U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Locaties in Dinxperlo en Ulft

    Afspraak maken?
    Bel (0315) 65 25 45, mail naar     info@praktijkariese.nl of via WhatsApp     0634865907

    - Wij hanteren geen wachtlijsten. U kunt bij     ons vaak dezelfde of de volgende dag al     terecht voor een afspraak.

    
    - Behandeling ook in de avonduren en op     zaterdag mogelijk!

    - Onze groepslessen (in het voormalig     gemeentehuis van Dinxperlo):
    - Tai Chi op dinsdag van 11:00-11:45,
    dinsdag van 19:00-19:45 en donderdag
    van 11:00-11:45.
    Klik hier voor meer informatie over de     groepslessen!

 

Wat is oedeem?
Oedeem is een opeenhoping van vocht in een deel van het lichaam. Lymfoedeem is een speciale vorm van oedeem en kan overal in het lichaam optreden. Vaak komt het in de armen of de benen voor. Er is moeilijk een kuiltje in te drukken en het vocht verdwijnt niet of nauwelijks na een nachtje slapen.
De klachten uiten zich vaak in een gevoel van zwaarte, vermoeidheid, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de
omvang van het lichaamsdeel.
Tevens kan er sprake zijn van een lage weerstand, darmklachten, spataders, vochtklachten in handen en/of voeten, lipoedeem en slecht herstellende littekens.
Een verminderd functionerend lymfestelsel kan aangeboren zijn (primair lymfoedeem), maar kan ook ontstaan nadat lymfevaten verwijderd zijn, na een ongeval, als gevolg van trombose, na operaties, na bestraling of chemokuur, door medicatie of een infectie (secundair lymfoedeem).

Behandeling
Lymfoedeem gaat niet vanzelf over. Indien u denkt dat u lymfoedeem heeft, neem dan contact op met uw huisarts, specialist of met uw oedeemfysiotherapeut.

De oedeemfysiotherapeut kan gebruik maken van verschillende technieken. Door middel van een massagetechniek, genaamd manuele lymfdrainage, kan de afvoer van het vocht gestimuleerd worden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van oefentherapie, bandages, tape en therapeutische kousen om vochtophoping te verminderen. Zodra het lymfestelsel en de bloedvaten beter functioneren, zullen veel klachten verdwijnen en herstelt het lichaam sneller.