U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Locaties in Dinxperlo en Ulft

    Afspraak maken?
    Bel (0315) 65 25 45 of vul het     afspraakformulier in

    - Wij hanteren geen wachtlijsten. U kunt bij     ons vaak dezelfde of de volgende dag al     terecht voor een afspraak.
    
    - Behandeling ook in de avonduren en op     zaterdag mogelijk!

    - Onze groepslessen (in het voormalig     gemeentehuis van Dinxperlo):
    - Tai Chi. Dinsdagavond van 19:00
    19:45 en donderdagochtend van 11:00
    11:45.
    - (Senior)fitgroep iedere dinsdagochtend     van 10:00-10:45
    Klik hier voor meer informatie over de     groepslessen!

 

Sportacupunctuur

Veel mensen kennen acupunctuur alleen van stoppen met roken en als hulpmiddel om gewicht te verliezen. Echter zijn de mogelijkheden van acupunctuur zijn zeer uitgebreid. Ook in de sportwereld wordt acupunctuur toegepast.

Vaak wordt bij een sportblessure rust voorgeschreven. Voor degenen die sneller willen beginnen met sporten is acupunctuur een goede mogelijkheid. In het Nederlands voetbal worden geblesseerde topspelers door een combinatie van fysiotherapie en acupunctuur snel op de been geholpen.
Bij de Tour de France gaan standaard enkele sportacupuncturisten mee, onder andere voor het herstellen van blessures en om het herstel na een zware tour te bevorderen.

Bij sportblessures is het niet mogelijk om met acupunctuur een gescheurde enkelband te herstellen. Het zorgt wel voor ondersteuning en versnelling van het herstel, mede doordat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een eventuele zwelling verdwijnt sneller, de circulatie neemt toe, pezen en spieren worden gevoed en versterkt en hierdoor kan het lichaam actiever herstellen. 

Vaak wordt er gebruik gemaakt van de combinatie: acupunctuur met warme moxa, specifieke oefeningen en Medical Taping.