U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Locaties in Dinxperlo en Ulft

    Afspraak maken?
    Bel (0315) 65 25 45, mail naar     info@praktijkariese.nl of via WhatsApp     0634865907

    - Wij hanteren geen wachtlijsten. U kunt bij     ons vaak dezelfde of de volgende dag al     terecht voor een afspraak.

    
    - Behandeling ook in de avonduren en op     zaterdag mogelijk!

    - Onze groepslessen (in het voormalig     gemeentehuis van Dinxperlo):
    - Tai Chi op dinsdag van 11:00-11:45,
    dinsdag van 19:00-19:45 en donderdag
    van 11:00-11:45.
    Klik hier voor meer informatie over de     groepslessen!

Goed het nieuwe jaar beginnen? Met acupunctuur kunt u ondersteuning krijgen om af te vallen of te stoppen met roken.

 

Ooracupunctuur
Deze vorm van acupunctuur kan worden toegepast als ondersteuning om te stoppen met roken of om af te vallen. De enige manier om af te vallen of te stoppen met roken is met eigen wilskracht, u moet het zelf écht willen. Dit kan een acupuncturist niet voor u doen.

De behandeling bestaat uit twee consulten waarbij er wordt geprikt op bepaalde acupunctuurpunten in het oor. Aan het einde van deze eerste behandeling worden er kleinere naaldjes in het oor geplaatst. Het is de bedoeling dat deze naaldjes twee weken lang blijven zitten. Er komt uiteraard een pleistertje op die bijna niet zichtbaar is en u kunt hiermee douchen en sporten.
De tweede behandeling vindt na twee weken plaats en dan worden er nieuwe kleine naaldjes geplaatst. Ook deze moeten twee weken in het oor blijven zitten.


Stoppen met roken 
Er is ondersteuning bij het stoppen met roken door bepaalde punten te prikken die de ontwenningsverschijnselen draaglijk maken en de behoefte aan sigaretten aanzienlijk verminderen. 

Soms is één behandeling al voldoende. Indien u het later erg moeilijk krijgt om niet te gaan roken, raden wij u aan om zo snel mogelijk weer een afspraak te maken.
Let op: Het is belangrijk dat u voor de eerste behandeling tenminste 12 uur van tevoren niet meer rookt. Hierdoor worden sommige acupunctuurpunten gevoeliger en zijn deze beter te vinden.

Ondersteuning bij afvallen
Acupunctuur is een extra ondersteuning bij een door u gekozen dieet, een vernieuwd eetpatroon en/of bewegingspatroon. Indien u een dieet wilt volgen, die gebaseerd is op de Chinese principes, dan kunt u deze van de acupuncturist ontvangen. 

Het dieet of veranderd eetpatroon of bewegingspatroon zorgt ervoor dat u gewicht verliest. Acupunctuur kan daarbij ondersteunen door onder andere het hongergevoel te verminderen.